Sedye üzerinde yatan ve katlar arasında taşınması gereken hastalar için sedye asansörü üretilmiştir. Bu tür asansörlerde hızdan önce konfor gelmektedir. Çünkü bazı asansörlerde sarsıntılar meydana gelebilmektedir. Sedye asansörlerinde sarsıntı riski ortadan kaldırılmıştır. Sarsıntıların hastalar üzerinde bir tehdit unsuru olabileceği unutulmamalıdır. Yine hastane gibi ortamlarda sterilizasyon çok önemlidir. Hastalara hijyenik bir ortam sunulması amacı ile asansörlerin paslanmaz ve zeminlerinin antibakteriyel olması gerekir.
Sedyede yatan hastaların tutunması için de sistem oluşturulmuştur. Bununla birlikte aydınlatma sistemleri de estetik bir şekilde bulunmaktadır. Asansörlerin 1600 kg, 2000 kg e 2500 kg gibi farklı taşıma kapasiteleri bulunmaktadır. Bu tür asansörlerde en çok dikkat çeken detay ise asansörlerin periyodik bakım ve onarımlarının düzenli bir şekilde yapılması olmaktadır. Hastanın herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaması ve bu olumsuzluktan etkilenmemesi gerekmektedir.
Yine sedye asansörü modellerinin sedye ile uyumlu olması şarttır. Refakatçi ve hemşirelerin sığabileceği kadar geniş olması ve konforlu olması önemlidir. Estetik yapıya sahip olan modellerin aynı zamanda işlevsel olması gerektiği unutulmamalıdır.